JE KUNT ONLINE JE ADRES WIJZIGEN
JE KUNT ONLINE JE ADRES WIJZIGEN

Adres wijzigen bij de KvK: hoe doe je dat

Het wijzigen van je vestigingsadres bij de Kamer van Koophandel is vrij eenvoudig. Het is wel belangrijk dat je alle velden goed invult, zodat bijvoorbeeld de post op het juiste adres terecht komt en alles in je KvK uittreksel correct vermeld staat. Om je te helpen alles in één keer goed te doen, hebben we hier een handige handleiding voor je.

Start je een nieuw bedrijf?

Print de huurovereenkomst dan uit en neem deze tijdens je inschrijving mee naar de Kamer van Koophandel of de notaris. Bij de notering van het vestigingsadres is het belangrijk dat de KvK of de notaris jouw Postboxnummer/unitnummer vermeldt bij de inschrijving. Mocht dit worden vergeten, dan is het altijd mogelijk om dit later alsnog toe te voegen middels een wijzigingsformulier.

Of verhuis je een bestaand bedrijf?

Je kunt de wijziging dan eenvoudig doorgeven via het wijzigingsformulier op de website van de KvK. Lees hiervoor onderstaande instructies.
Je kunt de wijziging direct met DigID doorgeven of het wijzigingsformulier printen en per post, samen met de huurovereenkomst en een kopie van je ID, opsturen naar het adres van de Kamer van Koophandel.

start a business out of home

Vestigingsadres en postadres

Bij de KvK moet je als bedrijf twee adressen opgeven:

  • een vestigingsadres (ook wel bezoekadres genoemd)
  • een postadres (ook wel correspondentie adres genoemd).

Wij adviseren het PriOffice vestigingsadres niet als postadres te gebruiken. In plaats daarvan kun je beter het postbus adres van PriPost gebruiken dat in de buurt van het vestigingsadres is (zie tabbladen hieronder). Hier zitten een aantal belangrijke voordelen aan:

  • Op het postbus adres kun je ook aangetekende post ontvangen (op het kantooradres kan dat niet)

  • Post die binnenkomt in de postbus wordt sneller verwerkt, terwijl post die op het kantooradres binnenkomt wordt verwerkt met een vertraging van enkele dagen

  • De fysieke brievenbus op het vestigingsadres (kantoor) wordt in sommige gevallen gedeeld met andere huurders, wat in verband met privacy minder prettig is

  • Het vestigingsadres kan wijzigen, bijvoorbeeld wanneer wij naar een andere locatie verhuizen, het postbus adres blijft altijd gelijk

  • Stel dat je besluit om je vestigingsadres op te zeggen, maar je wilt wel het postadres blijven gebruiken, dan is dat alleen mogelijk met het postbus adres. Het adres van het kantoor kan dan niet gebruikt wordt als postadres.

Het wijzigen van het adres: doorloop deze stappen

Ga naar deze pagina op de website van de KvK:
https://www.kvk.nl/inschrijven-en-wijzigen/wijzigen/

Vul daar je bedrijfsnaam in en klik op Vestiging zoals hiernaast is weergegeven.

Klik vervolgens door op Adres en dan kom je vanzelf op de pagina waar je de adresgegevens kunt invullen.

Klik hieronder de locatie aan waar jij gevestigd bent en lees hoe je voor dat adres de gegevens correct invult.

Belangrijk: de vermelding van het Postboxnummer

PriPost sorteert de post primair op Postboxnummer. Een onjuiste adressering of het niet vermelden van het boxnummer kan extra kosten met zich meebrengen. Lees daarom hieronder hoe je ervoor zorgt dat het Postboxnummer juist wordt genoteerd bij jouw inschrijving.