HET PRIGROUP TEAM

Of je je nu vestigt met je bedrijf op één van onze locaties of je spreekt daar met klanten af, de uitstraling van het gebouw of ruimte niet alleen belangrijk, maar ook of de organisatie waar je dit regelt betrouwbaar is.

Bij PriOffice staat betrouwbaarheid en persoonlijke service centraal en wij vinden de basis van vertrouwen. We zijn er voor jouw!

Maak kennis met onze collega’s

Ron

Founder

Suzanna

Founder

Mike

Facilitair beheer / Klantencontact

Priscilla

Coördinator klantcontact

Julliet

Jurist

Zainab

Compliance / Administratie

Rob

Developer

Luigino

Developer

Luc

Developer

Wouter

Developer

Wessel

Developer

Vacant

Developer

Joel

Security specialist

Christiaan

ISO

Peter

Postverwerking

Teressa

Postverwerking

Anja

Postverwerking

Robin

Manager parcels

Quiten

Pakketverwerking

Fay

Pakketverwerking

John

Facilitair medewerker

Gerrit

Facilitair medewerker

Willem

Facilitair medewerker

Jos

Facilitair medewerker

Toine

Facilitair medewerker

Hans

Facilitair medewerker

Onderdeel van de PriGroup

PriOffice is onderdeel van de PriGroup; een groep van bedrijven opgericht in Nederland in 2010. Het eerste bedrijf was PriPost en inmiddels zijn er meerdere Pri-diensten die er allemaal op gericht zijn om het leven makkelijker te maken van mensen die flexibel wonen, werken, ondernemen en leven.

PriPost
Biedt een postadres in Nederland aan zowel particulieren als bedrijven, met daarbij de praktische service van het scannen en/of doorsturen van de post. Oftewel, waar onze klanten ook zijn, wij zorgen dat hun post bij hen terecht komt, digitaal en/of fysiek.

PriOffice
Biedt flexplekken, vergaderruimtes, vaste kantoorruimte en vestigingsadressen op 12 representatieve kantoren in NL. Met 1 lidmaatschap kunnen de ondernemers gebruik maken van alle vestigen om te werken en te vergaderen.

PriParcel
Biedt een afleveradres in Nederland waar pakketten van alle webshops, alle vervoerders en vanuit alle landen van de wereld ontvangen worden. Pakketten worden vervolgens geconsolideerd (indien gewenst) doorgestuurd naar ieder willekeurig adres wereldwijd. Voor webshops biedt PriParcel een speciale service voor de ontvangst van retouren.

PriTelecom
Biedt een vast telefoonnummer (VoIP) tegen de scherpste prijs in de markt. Met een handige app kan ook uitgebeld worden met dat vaste nummer. Zo heeft een kleine of grote ondernemer een vast telefoonnummer met een professionele uitstraling en de flexibiliteit van een mobiel nummer.

PriCompliance
Deze dienst is volop in ontwikkeling en zal naar verwachting in het 3e kwartaal van 2023 gelanceerd worden. PriCompliance biedt ondernemers in binnen- en buitenland een voordelige en efficiente manier om compliant te zijn met de wettelijke verplichtingen.

Onze kernwaarden

Vrijheid
Onze diensten ondersteunen een vrije manier van leven, locatie- en tijdonafhankelijk. Dat maakt dat wij klanten hebben in inmiddels 88 landen van de wereld.
Die vrijheid trekken we ook door in onze voorwaarden, want wij hebben op al onze diensten een opzegtermijn van slechts 1 kalendermaand. Ook bieden we veel maatwerkopties, zodat jij als klant veel keuzevrijheid hebt in hoe je de dienst afneemt

Gemak
Met onze diensten bieden wij gemak, in zaken die je nu eenmaal nodig hebt maar waar je over het algemeen niet veel tijd aan wilt besteden. Het moet gewoon goed en gemakkelijk te regelen zijn en dat bieden wij middels ons online platform. Alle diensten komen daar samen in één online omgeving, je logt in met één password, alles komt op één verzamelfactuur, alles wordt betaald via één depot (e-wallet), je kunt met je vragen terecht op één telefoonnummer/klantenservice, etc.

Voordelig
Onze diensten zijn veelal noodzakelijk, maar niet iets waar iemand veel geld aan kwijt wil zijn. Daarom streven wij er altijd naar om de scherpst mogelijke prijs te bieden, zonder af te doen aan kwaliteit. Dit realiseren we doordat wij ons richten op volume, veel klanten die een klein bedrag betalen, zodat we met elkaar de kosten delen. Vandaar dat wij een hoge automatiseringsgraad hebben, om die volumes aan te kunnen en probleemloos op te schalen.

Bereikbaar
We zijn 100% online georganiseerd, maar zijn ook offline goed bereikbaar via diverse kanalen. Als klant regel je in principe alles online, maar wanneer je ergens niet uitkomt, of wanneer je gewoon liever even iemand persoonlijk aan de lijn wilt hebben, dan kan dat. Goed bereikbaar zijn vinden wij de basis van vertrouwen en veel klanten vinden dat, zeker vandaag de dag, heel prettig.
Maar bereikbaarheid zit ‘m ook in onze diensten; ook mensen of ondernemers met een klein budget kunnen gebruik maken van de diensten die wij bieden. Die zijn namelijk voordelig, gemakkelijk en daardoor bereikbaar voor iedereen.