Automatische incasso

Wil je zeker weten dat jouw account nooit standby komt te staan als gevolg van onvoldoende saldo? Vul het saldo van jouw depot dan aan middels automatische incasso. Het enige waar jij voor hoeft te zorgen is voor voldoende geld op de rekening waarvan geïncasseerd wordt. Enkele dagen voorafgaand aan de incasso krijg je van ons bericht dat er een incasso gaat plaatsvinden.
Je regelt alles eenvoudig via het PriPortal:

 • Automatische incasso aanvragen
  Ga naar Mijn account – Financieel en klik bij Incassogegevens op Instellen

 • Machtiging voor automatische incasso intrekken
  Ga naar Mijn account – Financieel en klik bij Incassogegevens op Machtiging intrekken

 • Rekeningnummer wijzigen
  Ga naar Mijn account – Financieel en klik bij Incassogegevens op Rekening wijzigen. Je trekt dan de huidige machtiging in en maakt een nieuwe aan.

start a business out of home

De meest gestelde vragen & antwoorden over automatische incasso

 • Ik heb geen IBAN, kan ik dan gebruik maken van automatische incasso?
  Nee, dat is helaas nog niet mogelijk. Je kunt het saldo in je depot zelf eenvoudig aanvullen via de verschillende betaalmethoden via het PriPortal of de PriPost app.
 • Ik heb een buitenlands rekeningnummer, kan ik ook gebruik maken van automatische incasso?
  Je kunt alleen gebruik maken van automatische incasso wanneer je een IBAN rekening hebt die dat toestaat. In de meeste gevallen kan dat wel. Ook bij een rekeningnummer in een ander Europees land. Wil je meer zekerheid? Vraag het aan je bank of SEPA incasso mogelijk is of check het online via https://nl.ibancalculator.com/iban_validieren.html
 • Kunnen alle kosten betaald worden via automatische incasso?
  Nee, sommige kosten worden apart in rekening gebracht. Als voorbeeld de borg van PriOffice, reserveringen voor flexplekken en zendingen van PriParcel.
 • Wat als ik het niet eens ben met een afschrijving?
  Wij adviseren om eerst contact met ons op te nemen, zodat we samen kunnen kijken of het bedrag wel/niet terecht is.
  Je kunt het bedrag laten terugboeken (storneren) via jouw bank. Dit kan in de meeste gevallen binnen een periode van 56 dagen / 8 weken.
 • Wat gebeurt er wanneer een incasso wordt gestorneerd?
  Je ontvangt hiervan per email bericht. We zullen het dan nogmaals proberen wanneer dit mogelijk is. Lukt het dan wederom niet zal de machtiging worden ingetrokken voor een periode van 3 maanden. Na deze periode kun je wederom zelf een nieuwe machtiging afgeven.
 • Kan ik de automatische incasso tijdelijk stopzetten?
  Nee, dat is niet mogelijk. Je kunt de machtiging alleen intrekken en natuurlijk weer opnieuw afgeven.
 • Worden de incasso’s gedaan door PriOffice?
  De centrale administratie van de alle Pri-diensten wordt verzorgt door PriServices BV. Deze zal dan ook de incasso verzorgen.
 • Ik kan geen automatische incasso aanvragen, hoe kan dat?
  Wanneer er twee keer een stornering is geweest binnen een bepaalde periode, dan kan er (tijdelijk) geen nieuwe machtiging worden aangevraagd. Dit kan weer na drie maanden nadat de laatste stornering heeft plaatsgevonden. Bij herhaaldelijk storneren kan PriServices besluiten dat een machtiging in het geheel niet meer mogelijk is.
 • Waarom is het bedrag steeds anders?
  Het bedrag dat wordt geïncasseerd is afhankelijk van de diensten die je afneemt en kan wisselen. Enkele dagen voordat de incasso plaatsvindt, krijg je daarover bericht.
 • Kan ik een maximum aangeven voor het te incasseren bedrag?
  Nee, dat is (op dit moment) nog niet mogelijk. PriServices probeert het aantal incassomomenten te beperken tot 1 keer per maand. Wanneer het depot een drempel bereikt zullen de lopende abonnementskosten worden geïncasseerd.

Vragen?

Heb je vragen over bovenstaande? Neem dan gerust contact met ons op door een support ticket aan te maken via het PriPortal